2016. már 13.

Majdnem Curry szintjén

írta: Korsós Kristóf
Majdnem Curry szintjén

cim.jpg

Brandon Knight sérülés után először kezdett, és közel azonos számokat produkált, mint ellenfele. A regnáló MVP-nek személyi hibái miatt le kellett ülnie a 3. negyedben, ezt használta ki a Suns, de végül hiába valónak bizonyult a phoenixi fordítás. Curry visszatért a záró negyedre, és megnyerte a mérkőzést csapatának.

Ezúttal sem kellett csalódnunk a Golden State legújabb meccsét látva. A harmadik negyed feléig vezetett ugyan a GSW, de nem tudta leszakítani ellenfelét. Hiába játszotta legjobb meccsét a szezonban Speights, és jutott csereként 25 pontig, Alex Len 26 pontjával tartotta a tempót. Ezután történt olyan, ami azért nem szokott túl gyakran előfordulni. Curry 4. faltját is beütötte, így kénytelen volt a padra ülni.

kozte.jpg

Knight, mintha vérszemet kapott volna ettől. Elkezdett dobálni, és milyen jól tette… 12/7 triplát értékesített és 30 pontnál meg sem állt, csapata pedig a negyed végére, 10 pontos előnyt harcolt ki. Ezután azonban visszajött Curry és minden úgy történt, ahogy szokott. 16/7 hármast értékesítve 35 ponttal zárt, és 123-116-ra megnyerte az összecsapást csapatának. A Golden State úgy tűnik, senki hiányát sem érzi meg igazán. Iguodala tegnapi kidőlése mellett, Ezeli volt a csapat másik fontos hiányzója, akit Speights ma is kiválóan helyettesített.

Fact of the day: Curry legutóbbi 4 meccséből, 3 alkalommal is 7 tripláig jutott.

Az újonc Booker most nem tudta felvenni a versenyt. Bár 18 pontig jutott, 5/0-s triplázásával ma elhalványult Knight oldalán.

Curry ezúttal méltó ellenfelére talált, de ahogy az lenni szokott, le is nyomta.

A "szokásos" csoda a 4. negyedből:

4th quarter #SPLASH party during a #SlateNight comeback.

Közzétette: Golden State Warriors – 2016. március 12.
Egy "tipikus" támadás:

Perfectly lobbed. #SlateNight on CSNBA.

Közzétette: Golden State Warriors – 2016. március 12.

 

Szólj hozzá