2016. feb 24.

Gyere LaVine!

írta: Korsós Kristóf
Gyere LaVine!

kep1.jpg

Ha egy csapat megbecsüli a fiatalokat, és időben értékelni kezdi őket, az mindenképp célravezető. Igaz sok választása nem is volt a Minnesota Timberwolvesnak, amely legutóbb 12 éve szerepelt a rájátszásban.

Hétfőn, a Boston legyőzésekor a következőképpen állt fel a minnesotai kezdő: Rubio, LaVine, Wiggins, Muhammad, és Towns. Ennek az ötösnek az átlagéletkora nincs 22 év (21,8), ami nem túl gyakori az NBA-ben. Igaz, a szezon jó részében csereként beszálló LaVine kezdőbe kerülése is lefelé húzza ezt a számot. A rangidős egyébként Rubio volt, a maga 25 évével. És, hogy mennyire nincs veszítenivalója ezzel Mitchell mesternek? A Timberwolves a 2003-2004-es szezon óta elkerüli a rájátszást, akkor (58-24-es) mérleggel zárták az alapszakaszt.

A playoffról idén is biztosan lecsúszik a fiatal csapat, amelynek középpontjában a nyári 1/1-es szerzemény Karl-Anthony Towns áll.

Most már te jössz:

townsek.jpg

A KAT becenévre is hallgató, 20 éves újonc talán a vártnál is jobban teljesít 17.3-es pontátlagával, és 10.2-es meccsenkénti lepattanójával.

Hamar beilleszkedett, amiben nagy szerepe lehet a klublegendának számító Kevin Garnettnek is. A veterán erőcsatár-center 20. szezonját tapossa már a ligában, és mostanra a szerepköre is átalakult. Rendkívüli tudatosság mutatkozik a Minnesota részéről, amely tavaly visszahozta a szurkolók kedvencét, még Towns érkezése előtt. A klub vezetése már ekkor is tudta, nem a játékáért, sokkal inkább mentális erejéért, rutinjáért szerzi vissza Garnettet, aki nagy segítséget nyújtott a drafton szerzett fiatal magas embernek. Az imént említett számok egyébként sejtetik, Towns nagy esélyese az év újonca díjnak, bár Kristaps Porzingis-szel a legtöbb statisztikai elemben fej-fej mellett haladnak, így még ez sem lefutott.

KAT karrierje eddig nagyon ígéretes, a csapat pedig pár éven belül összeforrhat, ha nem lesz komolyabb változás a keretben. A nyári edző váltás azért előfordulhat, de a csapat magjában megvan a potenciál. Nem lenne meglepő az sem, ha Garnett visszavonulás után is a csapatnál maradna. Edzőként nehéz lenne őt elképzelni habitusa miatt, de egy Juwan Howard-i szerepkörben abszolút passzolna csapatához.

Hogy mi lesz a Minnesota sorsa, az a következő 3-4 idényben dőlhet el.

 

Szólj hozzá