2016. feb 18.

Kent Bazemore: Most már nekem lengethetik a törölközőt!

írta: Korsós Kristóf
Kent Bazemore: Most már nekem lengethetik a törölközőt!

dwyane-wade-kent-bazemore-nba-miami-heat-atlanta-hawks1.jpg

Egyetemi éveiben az év védő játékosának is választották, de az NBA-ben el kellett telnie pár szezonnak mire megtalálta a helyét. Mostanra már stabil játékosa egy csapatnak, és a teljesítményére sem lehet panasz.

Nem a szokásos játékos karrier az övé. Hiába tartozott a legjobb játékosok közé az egyetem alatt, nem draftolták a nagyokhoz. 2012-ben két nyári liga tornát is végigjátszott. Az elsőt az Oklahomában, a másodikat pedig a Golden State-ben. Utóbbi végül szerződést is kötött a játékossal.

Papíron ugyan már NBA játékosnak számított, de ez a gyakorlatban sokszor nem mutatkozott meg. Újonc évét javarészt a fejlesztési ligában (D-League) töltötte . 2012-ben, így csupán egyszer-kétszer kapott lehetőséget az NBA-ben, akkor is inkább hangulat felelősként. Hírnevét a törölközőlengetéssel szerezte, amit -Steph Curry-ék dobását látva,- néha önkívületi állapotban mutatott be.

kentbazemore-600x360.jpg

Egy évvel később megint játszhatott a nyári ligában a GSW színeiben. Ezután egészen 2014 februárjáig szerephez jutott az NBA-ben, de utána megint fejlődni küldték. Ez a huzavona egy ideig még eltartott mire 2014 februárjában a Lakershez került. Ott alig 3 hét után karriercsúcsot dobott (23 pont) a Pelicans ellen. A kezdőbe kerülést azonban így se tudta kiharcolni, mert egy hónappal később lesérült, ami miatt az egész hátralévő szezont ki kellett hagynia.

2014 Szeptember 23-án aztán leigazolta őt az Atlanta. Kapott egy újabb esélyt. Csereként számoltak vele, de így is akadt 20 pontos meccse. Már ekkor is látszódott rajta a fejlődés, DeMarre Carroll távozásával pedig a kezdőben is lett egy üres hely, amire lecsapott.

Az idei szezonban, - elsősorban a stabil játéklehetőségnek köszönhetően - a legtöbb statisztikai elemben karriercsúcsot átlagol. Mostanra kilépett a törölközőlengetők sorából. Nem úgy, mint Robert Sacre, aki továbbra is csak faliújság szerkesztő a Lakersnél…

Lehet benne még ennél is több?

Szólj hozzá