2016. már 12.

Egy újabb NBA rekord!

írta: Korsós Kristóf
Egy újabb NBA rekord!

imrs_wdp.jpg

Lillard 51 pontja és a Portland győzelme után várható volt, hogy amint lehetősége nyílik rá, visszavág a Warriors. Tegnap este, Curry és Thompson együtt jutottak 15 tripláig, csapatuk pedig az első félidőben 81 pontig. Mindezeken felül még egy új NBA rekordot is felállítottak.

2011 óta nem produkált ilyen erős félidőt a Golden State Warriors, mint tegnap a Portland ellen. Két negyed után a csapat összesen 81 dobott pontig jutott és, mivel csak 61-et kapott, 20 pontos előnnyel vonulhattak a félidei szünetre. A mérkőzés ezután is sima maradt, amit végül Curryék 128-112-re nyertek meg. A Splash Brothers, vagyis Curry és Thompson együtt 71 pontig jutott, 15 bedobott hármassal. Kettejük közül ezúttal Thompson volt pontosabb, aki 11 kísérletéből 8 triplát értékesített, és összesen 37 pontot termelt. Currynek sem kell azért "szégyenkeznie", 14-ből 7 kísérlete volt sikeres távolról, és végül 34 ponttal zárt. Ezen kívül még elégedettséggel töltheti el, hogy Lillardnak egy crossoverrel is vissza tudott vágni. (Az első videóban.)

A legújabb NBA rekord felállításához azért ellenfelére is szüksége volt a Warriorsnak. A két csapat együtt 37 bedobott tripláig jutott, ami a valaha volt legtöbb egy NBA meccsen. Az említett Curry-Thompson páros húzta fel leginkább ezt a statisztikát, de rajtuk kívül még Lillard 4, McCollum és Aminu pedig 3-3 bedobott hármassal járult hozzá az újabb csodához.

Ma este a csapat, a szintén kiválóan triplázó Devin Booker vezette Sunst látja vendégül, ahol aligha lehet kevés hármassal számolni…

Curry crossoverje:

Cut it out, Stephen Curry!

Közzétette: NBA TV – 2016. március 11.

A Meccs összefoglalója:

 

 

 A Warriors tv összefoglalója:

Warriors Beat Blazers 128-112

Check out the top plays and postgame interviews from a record setting night on #WarriorsGround.

Közzétette: Golden State Warriors – 2016. március 11.

Szólj hozzá