2016. már 11.

Curryt már saját szurkolói is próbálják lehűteni

írta: Korsós Kristóf
Curryt már saját szurkolói is próbálják lehűteni

maxresdefault.jpg

Stephen Curry idén annyira tűzforró, és önbizalomtól duzzadó, hogy lassan nem marad számára teljesítetlen cél. Lássuk, milyen kihívásokat találhat még magának az alapszakasz utolsó 19 meccsére.

Mivel Curry nem egyéni sportoló, hanem ő is egy csapat része, először jöjjenek az ezen a szinten elérhető vagy éppen elbukható erőpróbák:

29-ből 3:

A liga összes többi csapata közül már csak háromnak maradt esélye arra, hogy több meccset nyerjen Curryék ellen, mint amennyit elbukott. Olyan együttesek jöhetnek még szóba, akik idén egyszer már letudták győzni a Warriorst. (A Spurst leszámítva.) Ilyen viszont nem sok van. A 6-ból gyorsan kiesnek a keleti csapatok (Bucks, Pistons), akikkel csak kétszer játszanak egy szezonban. A Denvert kétszer, a Lakerst pedig háromszor már azelőtt megverték, hogy kikaptak volna tőlük. Gyorsan leszűkítve a kört, három csapat maradt talpon: a Spurs mellett a Portland és a Dallas.

Hogy ne maradjunk izgalmak nélkül, a Blazers elleni összecsapást holnap hajnalban játssza a Warriors hazai pályán. Jelenleg 1-1-re áll egymással a két csapat. A negyedik ütközetüket egyébként majd április harmadikán vívják.

A Dallas ellen szintén 1-1 a jelenlegi állás. Velük március 18-án idegenben, egy héttel később pedig hazai pályán játszanak. A parkettra lépni ugyan nem ő fog, de Mark Cuban habitusát ismerve, biztosan jelzi Nowitzkiéknak, hogy győzelmet, győzelmeket vár.

A Spurst eddigi egy meccsükön legyőzték, viszont velük még találkoznak március 19-én,  április 7-én, és 10-én.

A legfontosabb kihívás persze továbbra is a 72-10 túlszárnyalása, vagyis a legendás Bulls mérlegének lenyomása. Ennek az esélye is egyre valószínűbb, bár a Spurs mellett az említett két csapat tehet ez ellen leginkább.

369 vagy 400:

Ray Allen a 2005-2006-os szezonban dobott 269 triplájával új NBA rekordot állított fel. 7 évvel később Stephen Curry ezt túlszárnyalva 272-ig jutott. Tavaly, tovább növelve a védők kivívott tiszteletét 286-nál állt csak meg, idén pedig már 300 felett jár. A 2006-ban még szürreálisnak tűnő gondolat feledésbe merült, amikor Curry átlépte az álomhatárt. Azóta már új határokat állít fel magának. Az utóbbi időkben sokan emlegették a 400 bedobott hármast. BRUTÁLIS! Mindezek előtt azonban még egy lépcsőfok lehet a 369. Valóban, nem egy kerek szám, viszont pontosan 100-al több, mint Ray Allen egykori szenzációja. Nem tudni, hogy Allen az utóbbi másfél évben milyen távlatból követi az NBA-t, de a +100 után biztosan megtalálnák őt a riporterek.

Azt sokan már észre sem veszik, hogy közben még labdaszerzésben és lepattanókban is karriercsúcsot átlagol.

Ezen felül pontkirály lehet, ami GSW játékosnak még sosem sikerült. Jelenlegi 30,4-es átlaga pedig az elmúlt 9 év második legerősebb mutatója lehetne.

Bill Russel, Wilt Chamberlain, Kareem Abdul-Jabbar, Moses Malone, Larry Bird, Magic Johnson, Michael Jordan, Tim Duncan, Steve Nash, és Lebron James után a liga következő játékosa lehetne, aki két egymást követő évben nyeri el az MVP díjat. A franchise történetében pedig először fordulna ez elő.

Hogy ne szaladjunk teljesen előre, este Warriors-Blazers. Nem elképzelhetetlen, hogy visszavág Lillardnak a múltkori 50-esért, de az is lehet, hogy megint csak egy 30 pontos meccsel untat minket…

Ha a szezon befejeztével ezeket a kihívásokat is teljesíti megkaptuk a választ, addig viszont továbbra is él a kérdés: Curry ”csak” szupersztár vagy már galaktikus szupersztár?

Curry nyakon öntése:

A legutóbbi Blazers - Warriors Lillard 51 pontjával, és portlandi győzelemmel:

Szólj hozzá